Chleb Marianowski nagradzany przez specjalistów, doceniany przez Klientów, jest wypiekany w Chlebowym Domu w Marianowie.
Unikalna receptura i długi proces powstawania stanowią o jego wyjątkowości.
Ciasto na Chleb Marianowski powstaje z trzech rodzajów mąk: żytniej razowej, żytniej oraz pszennej chlebowej. Natomiast jego duszą jest zakwas żytni.
Staramy się tworzyć chleb tak dobry, jak tylko potrafimy, a taki możemy robić tylko w małych ilościach. Dlatego nasz chleb można kupić wyłącznie: w Marianowie i w Szczecinie, w punktach podanych poniżej:
– ❞𝗨 𝗔𝗻𝗶❞, Zoologiczna 31 (Kijewo),
– na Manhattanie 𝗦𝗮𝗺𝗼 𝗭𝗱𝗿𝗼𝘄𝗶𝗲 – pawilon 43c,
– ❞𝗨 𝗘𝘄𝘆❞, Iwaszkiewicza 76 (osiedle Majowe),
– „Delikatesy”, Rayskiego 23 (plac Zamenhofa),
– „Kropka” – ryneczek na Wilczej – pawilon 30,
– „Pierogi z Korytowa” – róg alei Jana Pawła II i Niedziałkowskiego.