Koniec wakacji w Marianowie to dla nas okres wielkich przygotowań do kolejnego sezonu. Z początkiem września jak co roku oczekiwać będziemy wycieczek szkolnych, które przyjadą do nas ze Szczecina, Stargardu i wielu innych miejscowości. Na miejscu, jak zawsze wiele atrakcji dla dzieci z pieczenia chleba.
nawet wyśmienity skład i proporcje mąk, można jeszcze ulepszyć. Chcieliście dobrego chleba? Proszę bardzo. Chcieliście chrupiącą skórkę? Będzie jeszcze bardziej chrupiąca. Jak to robimy? Aaaa,
to już nasza słodka tajemnica.
Okres wakacyjny to dla nas także czas analiz. Ktoś zapyta: „A co tu analizować?” Chociażby recepturę naszego Chleba Marianowskiego. Jak wiecie, w lipcu i sierpniu piekliśmy tylko jeden gatunek chleba, co dało nam czas na przestudiowanie receptur naszych wypieków. Okazuje się, że
nawet wyśmienity skład i proporcje mąk, można jeszcze ulepszyć. Chcieliście dobrego chleba? Proszę bardzo. Chcieliście chrupiącą skórkę? Będzie jeszcze bardziej chrupiąca. Jak to robimy? Aaaa,
to już nasza słodka tajemnica.
Nie zapominamy o noclegach. Nie samymi warsztatami dla dzieci człowiek żyje 😉 Mamy wolne pokoje do wynajęcia dla klientów indywidualnych lub firm szukających kwater pracowniczych.
Na zdjęciu powyżej – chleb. Wydawać się może, że został wybrany do zdjęcia spośród wielu innych, mniej atrakcyjnych . Nic bardziej mylnego. U nas po prostu tak wygląda każdy bochenek chleba. Zresztą, ten kto zna nasz chleb, wie o czym mówimy…